Herinniger biedt begeleiding aan kinderen, jongeren en volwassenen die te maken hebben met (naderend) rouw en verlies. Dit kan heel recent gebeurd zijn, maar ook een verlies van langer geleden kan plotseling vragen om aandacht. Ook ouders en scholen met hulpvragen die steun kunnen gebruiken in de begeleiding van hun kind(eren) zijn van harte welkom.

 

Rouw en verlies 

Er bestaan verschillende vormen van verlies, waardoor je met rouw geconfronteerd kunt worden. Rouw wacht niet op de dood om zijn intrede te doen. Zodra de diagnose van een ernstige en ongeneeslijke ziekte valt, kom je in een rouwproces terecht. Sommige verliezen zijn subtieler of sociaal minder erkend. Of het nu gaat om verlies van gezondheid van jezelf of in het gezin, om verlies door veranderende omstandigheden in het leven of om verlies na het overlijden van een dierbare; het gaat altijd om een ingrijpende verandering waar je een antwoord op zoekt. Het ene verlies kunnen we bevatten, het andere is zo ondenkbaar dat het een diepe verwonding teweeg brengt. Het kan overweldigend zijn.

 

Begeleiding

Rouw is een persoonlijke reis en is onlosmakelijk verbonden met hechten en liefhebben. Praten over je verlies is soms best moeilijk en verdrietig. Daarom is een gesprek in jouw eigen vertrouwde omgeving vaak het fijnst. We spreken immers over de pijn en gevoelens die er zijn en dat maakt je kwetsbaar. Ik kom daarom graag naar jou toe en geef begeleiding bij je thuis, of in overleg, op school. Andere keren vindt de begeleiding plaats op de praktijk van GZplus. Wil je juist liever op een andere rustige plaats afspreken dan zoeken we samen wat voor jou het meest passend is. Naast gesprekken maak ik gebruik van systemisch werken dmv opstellingen, werken met poppetjes, creatieve werkvormen en psycho–educatie rondom verlies en rouw. Met aandacht begeleid ik je op je zoektocht om je aan te passen aan het leven waar het verlorene er niet meer is en er tegelijk toch deel van uitmaakt.

Samen staan we stil bij wie jij bent en bij jouw verhaal. Alles wat je voelt mag er zijn en is welkom. Samen zoeken we wat jij nodig hebt, ik help je graag op weg. 

 

Voor kinderen en jongeren

Ben jij iemand of iets verloren waar je veel van houdt? Is er iemand overleden, in je gezin of familie, een vriend(je) of vriendin(netje)? Of is er iemand in jouw gezin ernstig ziek? Wat kun je je dan verdrietig en alleen voelen. 

Misschien heb je veel vragen en vind je het moeilijk dat alles anders is. Of vraag je je af wanneer je weer blij kunt zijn. Dan is het fijn om hier met iemand over te praten. Ik luister graag naar je en samen gaan we zoeken wat jou kan helpen.

Ik kan niets fixen voor je, kan niets voor je oplossen. Wel mag je mij al je vragen stellen waar je mee rondloopt, mag je vertellen hoe jij je voelt, want alles is oké. En je mag bij mij ook stil zijn. Want samen stil zijn is soms fijner dan alleen.